Hayatta en gerçek yol gösterici bilimdir, fendir.( M.Kemal ATATÜRK)
20-24 HAZİRAN 2022 SEMİNER DÖNEMİ ÜZERİNE

Bu dönemde biz öğretmenler online olarak seminer/leri aldık. Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğünce hazırlanan seminerler son derece zengin bir içeriğe sahipti. Hafta içi tüm zamanlarda izleme/dinleme imkanı olduğu için bir değil birden çok ihtiyaç duyduğun semineri izleyebiliyorsun. Bu faaliyetin öğretmenleri geliştirdiğine, güncellediğine inanıyorum. Herkesin kendi ihtiyacına göre seminer seçmesi bence çok önemli bir fırsat. Ben bu süre içerisinde 7 tane seminer izledim. Her birinden farklı noktalarda yararlandım. Bu düşüncelerimi paylaşmak istedim. İzlediklerimi kısaca paylaşmak isterim.

Hizmet İçi Eğitimde Yeni Yaklaşımlar, Uzman Öğretmenlik ve Başöğretmenlik Süreci Semineri son derece güncel ve uzman/başöğretmenlik için başvuruda bulanan arkadaşların yararlanabileceği bir seminer. Ben izledim ve içeriğinden oldukça yararlandım.

 Sosyal Medya Kullanımı ve İletişim Semineri, öğretmenlik mesleği için zorunlu olan iletişim becerilerini geliştirecek bir seminer oldu.

Öğretmenin Fabrika Ayarları Semineri gene öğretmenin yeni süreçte gelişimi için çok kıymetli bir seminer oldu. Prof. Dr. Sayın Sinan Canan'ı keyifle dinledim ve çok yararlandım.

Öğretmen Olmak Seminerini Ahmet şerif İzgören'den dinledim oldukça moral ve motivasyon yükseltici bir seminer oldu.

Merhamet ve Yavaşlamak Semineri değerleri uygulamak ve yaşamak bakımından çok değerli bir seminer oldu. Yaşamı anlamak, anlamlandırmak, insana ve canlıya değer vermek önemli bir bakış açısı.

Eğitimde Web 2.0 Araçları Kullanımı Semineri, teknoloji ile ilgili eğitimde kullandığım araçları yeniden hatırlamam benim için çok yararlı oldu. Tüm öğretmenlerin bu seminerlerden mutlaka minimum düzeyde de olsa yararlanacağına inanıyorum. Çünkü ben şuna inanıyorum; nitelikli, donanımlı eğitimci beraberinde nitelikli toplumu oluşturacaktır.

Kelime İşlemci Programı (Office Word) Eğitimi Semineri ile her an kullandığımız, yaşamımızda olmazsa olmaz olan word programına ilişkin var olan bilgilerimin üzerine epeyce bilgi ekledim.

Bütün bu yenilikler kendimizi öğrencilerimize rehber kabul etme noktasında son derece önemlidir. Bizim her söylediğimizi duyabilecek, her yaptığımızı görebilecek öğrencilerimizin karşısında duyduğumuz sorumluluk çok değerlidir.

Bu çabalarından dolayı Öğretmen yetiştirme ve Geliştirme Genel müdürlüğüne, müdürlük içerisindeki bu noktada çaba gösteren tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir